Magazinul Made in Moldova – cum francezii promovează produsele moldovenești

În centrul orașului Chișinău s-a deschis un magazin numit „Made in Moldova”. Proprietarii magazinului nu sunt moldoveni, așa cum ne-am fi gândit, ci niște cetățeni francezi care au depus muncă și suflet pentru a promova produsele noastre autohtone.

Amplasat la intersecția străzilor Pușkin și Iersualim, magazinul oferă o gamă largă de produse de diferite categorii și tipuri, toate având o trăsătură comună – sunt farbricate în Moldova. Vinuri locale și alte băuturi alcoolice, haine, bijuterii, produse din piele, lămpi, cărți poștale, suvenire sunt doar câteva din produsele care pot fi găsite aici.

Este o afacere inițiată de un grup de cetățenii francezi, care în prezent stau în Republica Moldova și au avut ideea de a promova Moldova prin vânzarea produselor de înaltă calitate, fabricate la noi în țară.

Carine Rouvier, proprietara magazinului, locuiește în Chișinău și deja de câțiva ani încoace lucrează cu cetățeni moldoveni, care au sfătuit-o să viziteze țara noastră. Înițial, Carine a deschis aici o agenție de turism pe care a numit-o „Voyages Pourquoi Pas„, iar mai apoi a hotărât să rămână și să continue promovarea brandului numit Moldova prin deschiderea acestui magazin, împreună cu alți francezi.

Ideea este unică, pentru că nu există magazine locale, care ar vinde produse exclusiv moldovenești. Acesta și a fost scopul nostru de bază – de a aduna produse de înaltă calitate fabricate în Republica Moldova într-un singur magazin. Avem, de asemenea un site web – madeinmoldova.fr care promovează o parte din produsele moldovenești pe teritoriul Franței„ a declarat proprietara magaznului, într-un interviu realizat de madein.md.

În magazin pot fi găsite suvenire, vinuri, haine ale brandurilor locale, bijuterii, ceasuri, căni cu logo-ul moldovenesc etc. „Din băuturi alcoolice vindem vinuri din Purcari și Cricova, țuica de prune de Crideni, haine fabricate de Alina Bradu și compania Mara, bijuterii handmade de la Iasomi, articole din piele Trenwood și multe alte produse unicale și interesante„ a mai spus Carine Rouvier.

You May Also Like