Mai multe drumuri și puncte vamale sunt în continuare blocate din cauza zăpezii

Mai multe porţiuni de pe traseele M3 Chişinău-Vulcăneşti, Ciumai-Burlăceni şi Slobozia-Mare-Vulcăneşti rămîn blocate la această oră din cauza precipitațiilor căzute.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor /MTID/, muncitorii intervin acum pentru a curăţa traseul Căuşeni-Ştefan-Vodă, între localităţile Olăneşti-Tudora (frontiera cu Ucraina), unde au fost depuse mai multe sloiuri de zăpadă. De asemenea, se intervine pe traseul R36 din raionul Ciadîr-Lunga, unde zăpada este viscolită, iar curăţarea este dificilă.

Pe parcursul nopții, 225 de autospeciale şi 373 de muncitori au intervenit pentru deszăpezirea drumurilor pe traseele din sudul şi centrul Republicii Moldova, fiind folosite 1079 tone de material antiderapant.

MTID îndeamnă toţi şoferii, care întîmpină probleme în trafic din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, să telefoneze 24/24 la numărul de telefon 022748961.

Totodată, în legătură cu menţinerea condiţiilor climaterice nefavorabile, Serviciul Vamal recomandă participanţilor la traficul transfrontalier să se abţină de la traversarea frontierei prin posturile vamale ”Palanca”, ”Tudora”, ”Săiţi”, ”Ceadîr-Lunga 1”, ”Ceadîr-Lunga 2”, ”Basarabeasca”, ”Mirnîi”, ”Vulcăneşti” ”Cişmichioi”. Traversarea frontierei prin posturile menţionate nu este recomandată din cauza traseelor înzăpezite de pe teritoriul statelor vecine.

În același timp, din cauza formării podurilor de gheaţă peste rîul Nistru, posturile vamale de tip debarcader, Soroca şi Cosăuţi, şi-au sistat temporar activitatea. Celelalte posturi vamale de frontiera activează în regim normal, nefiind atestate valori mari de trafic.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Portocaliu de ninsori abundente, avertisment valabil pînă luni, 9 ianuarie, preponderent pentru regiunile de centru şi sud ale ţării.

Sursa foto și text: moldpres.md

You May Also Like