Mersul pe bicicletă e benefic din toate punctele de vedere

Bicicleta se poate dovedi un mijloc de transport foarte eficient, mai ales în condiţiile unui trafic supraaglomerat. Pe deasupra, pedalatul bicicletei nu te costă decât puţin efort, în comparaţie cu o călătorie cu metroul sau autobuzul

Şi dacă tot nu te-am convins că bicicleta este ideală pentru a ajunge la destinaţie, află că pedalatul te poate ajuta să îţi menţii condiţia fizică şi, de ce nu, să admiri pe îndelete peisajele de vis care ne înconjoară.

Vara, dar nu numai, bicicleta poate fi un vehicul eco ce beneficiază gratis de aer condiţionat, te duce în locul dorit fără să mai aştepţi ore în şir în trafic şi îţi antrenează musculatura picioarelor, pentru ca apariţia pe plajă să fie una de senzaţie.

Câteva ture de parc pe bicicletă pot topi dintr-un foc 280 de calorii şi sunt ideale pentru încălzirea musculaturii, deci poţi merge liniştit la sală sau poţi face jogging în aer liber, pentru că energia va fi la cote maxime.

Inima este şi ea revigorată cu ajutorul pedalatului. Spre deosebire de exerciţiile cardio, care îţi pot mări ritmul cardiac, aspect periculos pentru cei cu hipertensiune, mersul pe bicicletă este o activitate relaxantă şi antrenantă deopotrivă.

Ciclismul este o alternativă eco şi la mijloacele de transport în comun sau maşina personală, care consumă mult combustibil, costă şi poluează mediul înconjurător.

Un alt avantaj al mersului pe bicicletă este faptul că te scapă de stres. Studiile au demonstrat că exerciţiile, în general, au capacitatea de a reduce anxietatea şi stresul, însă ciclismul poate fi şi distractiv.

Mulţi ignorăm frumuseţea naturii şi peisajele de vis ce ne înconjoară atunci când mergem într-o călătorie cu maşina, însă mersul pe bicicletă ne aminteşte cât de important este mediul înconjurător şi aerul curat pe care îl respirăm.

Poţi încerca, de curiozitate, un astfel de experiment dând o raită cu bicicleta prin împrejurimile zonei în care locuieşti.

 

 

You May Also Like