Moldova a primit cel mai prestigios PREMIU EUROPEAN pentru patrimoniu

Moldova şi-a ridicat prestigiosul premiu Europa Nostra, oferit în cadrul programului Europa Creativă. Distincţia a fost înmânată directorului Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ştefăniţă, de către şeful Delegaţiei UE în Moldova, Pirkka Tapiola. 

Potrivit directorului Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță, proiectul care a reprezentat ţara noastră în concurs a demarat încă în 2013, iar scopul a fost de a promova patrimoniul naţional.

„Este foarte important că colegii noştri europeni au venit să ne susţină, depun efortul pentru a soluţiona mai multe probleme pe domeniul patrimoniului cultural”, a menţionat  Ion Ștefăniță.

Ambasadorul UE în Moldova, Pirkka Tapiola, a menționat că premiul ar trebui să fie un imbold pentru păstrarea și valorificarea patrimoniul cultural: „Restaurarea continuă a patrimoniului cultural este importantă pentru a păstra identitatea Republicii Moldova.”

Ministrul Culturii, Monica Babuc, a adăugat că acest premiu trebuie să sensibilizeze și mai mult cetățenii.

„Acest premiu înseamnă un mare avantaj în plus pentru că și el sensibilizează publicul larg de la noi asupra acestor probleme nerezolvate încă cu patrimoniul nostru cultural”, a precizat Babuc.

În acest an, la concurs au fost înscrise 263 de proiecte din 29 de țări.

You May Also Like