Moldova, în TOP 10 regiuni vinicole încă necunoscute, dar unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din lume

Jurnaliștii de la CNN au realizat un material despre vinurile bune care provin din regiuni mai puțin cunoscute publicului larg. Astfel, într-un top ce cuprinde 10 regiuni care produc vinuri de calitate, Moldova s-a clasat pe locul 5.

Potrivit publicației, în toată lumea sunt cunoscute regiunile clasice vinicole precum: Toscana, Burgundia, Bordeau, Rioja sau regiunea Napa. Mulți dintre iubitorii de vinuri cunosc și noile regiuni devenite „clasice” recent precum: Stellenbosch, Africa de Sud, Marlborough, Noua Zeilandă și Barossa Valley, Australia. Însă multe din regiunile vinicole bune din lume rămân încă nedescoperite sau nici măcar nu s-a auzit de ele.

Printre regiunile incluse de CNN în lista cu 10 regiuni se numără: Franciacorta, Italia; Bekaa Valley, Lebanon; Soave, Italia; Michigan, SUA; Tasmania; Walla Walla Valley (Oregon şi Washington);Moravia, Cehia; Moldova.

Publicația scrie că în Moldova industria vinicolă are o tradiție milienară de mai mult de 5 mii de ani, cu toate astea, vinurile moldovenești sunt puțin cunoscute în lume.

Interesant este şi faptul că aproape un sfert dintre moldoveni sunt vinificatori, Moldova fiind una dintre ţările cu cea mai mare densitate a plantaţiilor de viţă-de-vie.

De asemenea, în Moldova găsim cea mai mare cramă  din lume – Mileştii Mici – cu o colecţie de două milioane de sticle. CNN recomandă şi vizitarea beciurilor subterane de la Cricova, unde se produce renumitul Rară Neagră (Oraşul Subteran).

You May Also Like