Moldoveanul care și-a tatuat pe spate cele mai imporatante monumente istorice ale Chișinăului

Un tînăr moldovean și-a manifestat dragostea pentru Chișinău într-un mod cu totul neobișnuit. Aurel (Rellu) Tipa a ales să își facă un tatuaj permanent care să îl reprezinte, iar alegerea sa a fost una neașteptată. Tînărul și-a tatuat cele mai importante și cunoscute monumente din capitală.

De la stânga la dreapta se observă: Arcul de Triumf, Clopotnița, Catedrala, Focul Veșnic, Primăria, monumentul lui Ștefan cel Mare, Președinția, Circul, Porțile Orașului și Grădina Botanică, cam în asta constă tatuajul lui Rellu, care a ales să îl realizeze pe spate.

„Mereu am vrut un tatuaj, ceva ce să mă reprezinte. Am decis să fac orașul unde am crescut, unde m-am afirmat ca persoană. Astfel am ajuns la ideea edificiilor. L-am făcut cu 5 ani în urmă, cu 2 săptămâni înaintea majoratului, un fel de cadou mie însumi. Procedura a durat în total 9 ore. Prima ședință – 5, și a doua- 4 ore. Apropo, un detaliu interesant: pielea nu a sângerat în timpul tatuării, cu o singură excepție- au curs câteva picături din crucea lui Ștefan cel Mare”, a povestit Rellu Tipa pentru orasulmeu.md.

Evident că după un astfel de tatuaj, reacțiile nu au întîrziat să apară, fiind din cele mai diverse, dar și comice.

„Părinții la început au rămas perplecși, aflând cu doar 2 zile înainte să împlinesc 18. Ulterior au acceptat și le-a plăcut. Dar câte comentarii au mai fost despre asta… unii ziceau că am făcut-o doar ca să atrag atenție asupra mea, alții – că sunt bravo. Unii credeau că am făcut-o ca să cuceresc fetele, alții, că-s patriot. Unii se mândreau cu mine, alții îmi spuneau că e o greșeală enormă pe care o voi regreta. Cea mai neobișnuită reacție a fost exprimată necenzurat, din cauza șocului, presupun”, a adăugat tânărul.

Tutuși, indiferent de critici sau aprecieri, Rellu Tipa crede cu tărie că acest tatuaj este unul deosebit, care-l caracterizează. „Pentru mine tatuajul acesta semnifică ceva ce alții nu prea înțeleg: locul care mă caracterizează, rutina, haosul, cultura, prietenii, familia.. toate sunt legate strâns de acest oraș”, a conchis Rellu.

You May Also Like