Moldovenii cu dublă cetățenie pot călători în Japonia fără viză

Ambasada Japoniei a anunțat printr-un comunicat de presă, că cetățenii români, pot călători în Japonia fără viză, dacă vizita lor este de maxim 90 de zile.

Ambasada Japoniei în România dorește să aducă la cunoștință că Guvernul Japoniei, în scopul facilitării călătoriilor și a relațiilor culturale și comerciale dintre Japonia și România, a decis să extindă până la 31 decembrie 2018 (inclusiv) implementarea următoarelor măsuri privind regimul vizelor pentru cetățenii români care doresc să intre pe teritoriul Japoniei, luate de la 1 septembrie 2009 până la 31 decembrie 2015„, se arată în comunicat.

De regimul fără vize în Japonia, pot beneficia și moldovenii care dețin pașapoarte emise de autoritățile române. Astfel, moldovenii cu dublă cetățenie vor putea să intre pe teritoriul Japoniei, pe o perioadă de ședere, ce nu depășește 90 de zile consecutive.

Condițiile acestea nu se aplică însă, în cazul în care cetățenii români, vor avea ca scop exercitarea unei profesii sau alte activități ce presupune o remunerare.

Mai mult, Ambasada Japoniei subliniază că românii care doresc să intre pe teritoriul Japoniei sunt obligați să respecte legile și reglementările din Japonia.

 

You May Also Like