O nouă atracție turistică în Moldova. Turnul de apă din Drochia urmează să fie restaurat

Turnul de apă din orașul Drochia urmează să fie restaurat la inițiativa unui grup de tineri. Anunțul a fost făcut de către Ion Ștefăniță, directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova.

Potrivit lui Ștefăniță, inițiativa de valorificare a obiectivului de patrimoniu Turnul de Apă din or. Drochia, vine de la un grup de tineri cu spirit civic și cu atitudine responsabilă pentru patrimoniul cu statut protejat. Scopul inițiativei este de a restaura Turnul dar și de a-l valorifica la funcționalitatea de Centru turistic informativ (pentru raionul Drochia, pentru Nordul Republicii Moldova).

„Vin în susținerea acestei inițiative, astfel ca în scurt timp, în 2017, să facem pași concreți pentru a scoate din abandon acest monument de istorie și arhitectură, și valorificarea lui ca parte a infrastructurii turistice din Republica Moldova. Proiectul poate deveni o realitate prin implicarea tuturor cu spirit civic proactiv, a administrației publice locale, agenților economici din industria turismului și nu numai. În scurt timp, va fi elaborat un Plan de acțiune pentru elaborarea documentației de proiect, coordonarea și avizarea la CNMI, executarea lucrărilor de restaurare-reabilitare, iluminat artistic nocturn, valorificarea spațiului întru amenajarea unui Centru turistic informativ în or. Drochia”, menționează Ion Ștefăniță.

Sursa text și foto: diez.md

You May Also Like