O nouă stațiune montană va apărea în România

Turismul montan românesc se va îmbogăți cu o nouă stațiune turistică, care  va fi deschisă în Vâlcea. Noua stațiune montană, numită Ursu Ursulețu aparține comunei Văideeni și se va întine pe o sută de hectare, pe Vârful Romani din Munții Căpățânii, la peste 1600 de metri altitudine.

Pentru viitorii proprietari de pensiuni, primăria a pus la dispozție 500 de loturi de teren dintre care 50 sunt deja concesionate. Există însă și două probleme- în zonă nu există rețea de electricitate, iar drumul de acces este forestier.

Cele 500 loturi de teren propuse pentru construirea pensiunilor, au câte 1000 de metri pătrați fiecare, iar preţul este de 100 de euro anual. Pentru viitorii prorietari, pentru construirea pensiunilor s-au mpus și anumite condiții.

Partea exterioară nu o acceptăm decât alb, lemn, piatră, să respectăm totuşi tradiţia şi arhitectura”, a spus Achim Daniel Băluţă, primarul din Vaideeni.

Edilii vor să construiască două pârtii de schi, dar întâmpină o problemă: în zonă nu există curent electric. Astfel lipsa reţelei de electricitate este o problemă cu care s-ar putea confrunta viitorii investitori. Şi chiar şi drumul de acces. Cei opt kilometri dintre Vaideeni şi Ursu Ursuleţu sunt neasfaltaţi. Dar primăria speră că îi va asfalta anul viitor.

 

 

 

 

You May Also Like