Obiective turistice în capitala Țării Zâmbetelor – Bangkok

I se spune Țara Zâmbetelor și este unul dintre cele  mai frumoase locuri de pe Pământ – Thailanda. Chiar dacă n-ai pus niciodată piciorul în Thailanda, capitala acesteia – Bangkok e genul de oraș despre care se vorbește și s-a vorbit atât de mult de-a lungul timpului, încât ai senzația că i-ai respirat aerul fetid. Pe lângă contribuția considerabilă care o au autoritățile în dezvoltarea turismului din acest oraș, faima  i se datorează în mare parte și istoriei lui tumultoase. TravelNews propune 5 cele mai importante obiective turistice din Bangkok:

1. Grand Palace

rsz_1grand-palace

Considerat unul dintre cele mai importante temple din Bangkok, Marele Palat este de fapt un complex imens de clădiri, situat chiar în centrul orașului. Pagoda de aur și structurile aurite sunt într-adevăr impresionante, dar s-ar putea să aveți nevoie de cel puțin o zi întreagă pentru a vă bucura de toate locurile interesante din palat.

 

2. Siam Ocean World

rsz_40_siam_ocean_world_bangkok_9_-75398

O altă atracție importantă pe care trebuie să o includeți neapărat în lista dumneavoastră de obiective turistice atunci când vizitați orașul Bangkok este Siam Ocean World – cel mai mare acvariu din sud-estul Asiei. În cazul în care doriți să vă petreceți câteva ore educative sau chiar o zi întreagă cu familia dumneavoastră și copiii, atunci acest acvariu este alegerea potrivită.

 

3. Lumphini Park

rsz_lumpini-park-th3

Cel mai bun loc din Bangkok pentru a vă bucura de o după amiază relaxantă, sau de o plimbare, departe de zgomotul și agitația străzilor este Lumphini Park. Palmierii înalți și alte plantații tropicale sunt amestecate cu aleile liniștite pentru a crea o ambianță cu adevărat captivantă pentru relaxare, câteva clipe romantice sau doar o simplă plimbare.

4. Wat Arun

rsz_temple-of-wat-arun-bangkok-natthawat-jamnapa

Apusul soarelui arată cel mai bine anume în Wat Arun – imensul templu budist, situat pe malul de vest al râului, chiar pe partea opusă a complexului Wat Pho. Wat Arun este faimos pentru forma sa minunată ce se întinde până la aproape 80 metri de înălțime. Construcția centrală este mai înaltă și oferă una dintre cele mai captivante priveliști, mai ales la apusul soarelui. Există, de asemenea, o mulțime de cafenele și restaurante în imediata apropiere a acestuia.

5. Damnoen Saduak Floating Market

rsz_damnoen_saduak_floatingmarket051

Acesta este una dintre piețele plutitoare cele mai pline de viață și populare din Thailanda, unde puteți vedea o gamă largă de produse, fiindu unul dintre obiectivele turistice cele mai pitorești din zonă. O mulțime de ambarcațiuni de mici dimensiuni oferă, prin intermediul canalelor de apă, legume, fructe și alte delicii. Într-adevăr, întregul mediu transformă Piața Plutitoare Damnoen Saduak într-un punct de atracție și mai impresionant, care merită vizitat.

 

You May Also Like