Oferta turistică a Moldovei a fost prezentată și la expoziția specializată din Germania. Turismul vitivinicol, gastronomic, cultural și rural au stârnit interesul

După ce recent oferta turistică a Moldovei a fost prezentată în Polonia, România, Israel și Federația Rusă, săptămâna trecută, țara noastră  a fost promovată ca destinaţie turistică și la Expoziţia Internaţională ITB Berlin 2017 din Germania.

Potrivit unui comunicat al Agenției Turismului, delegaţia moldovenească a fost condusă de către Stanislav Rusu, directorul general al Agenţiei Turismului a Republicii Moldova, şi a inclus reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale pentru Turismul Receptor şi Intern din Moldova (ANTRIM), precum şi reprezentanţi ai patru agenţii turistice, având suportul financiar al Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei, dar şi suportul strategic al Proiectului de Competitivitate al USAID.

În cadrul standului Republicii Moldova, la această expoziţie a fost expus logoul turistic al ţării în varianta sa de culoare neagră. Vizitatorii standului au manifestat un interes deosebit faţă de turismul vitivinicol, gastronomic, cultural, rural. Două vinării moldovenești au oferit produsele lor pentru organizarea degustărilor în cadrul standului ţării noastre, mulţi vizitatori fiind impresionaţi de calitatea vinurilor moldoveneşti.

Pe parcursul evenimentului, Stanislav Rusu a avut ocazia să dialogheze cu dl Mircea Titus Dobre, recent numit în funcţia de Ministru al Turismului din România. Împreună au discutat despre necesitatea redeschiderii Biroului de promovare turistică, crearea unor pachete turistice comune întru sporirea numărului de turişti din Asia, semnarea unui nou acord bilateral, mărirea numărului rutelor avia directe etc.

Binevenită a fost şi întrevederea cu Dr. Adam Wu, Director executiv al CBN Travel & Mice, unde s-a discutat posibilitatea oferirii asistenţei în promovarea Republicii Moldova pe piaţa din China.

De asemenea, Rusu a participat la lucrările din cadrul celei de-a 7-a Reuniuni ministeriale OMT Drumul Mătăsii, care s-a axat pe schimbul bunelor practici pentru stimularea dezvoltării durabile a turismului în cele 31 de ţări, ce fac parte din Drumul Mătăsii.

La fel, cu ocazia desfăşurării expoziţiei ITB Berlin, la data de 9 martie 2017, în cadrul Reprezentanţei landului Baden-Württemberg a fost organizat Salonul Dunării, unde Republica Moldova a participat cu stand propriu.

La acest eveniment a fost prezentat filmul promoţional turistic despre Republica Moldova, au fost distribuite materiale promoţionale despre atracţiile turistice din ţara noastră şi a fost propus spre degustare vinul moldovenesc, care s-a bucurat de o înaltă apreciere de către vizitatorii standului.

Expoziţia ITB Berlin s-a aflat la cea de-a 51 ediţie, iar pe parcursul celor 5 zile de desfăşurare, a reunit 10,000 de expozanţi din 184 ţări.

Sursa foto: turism.gov.md

You May Also Like