Orașul cel mai îndrăgit de către turiști

Pentru orce turist, este ușor de recunoscut un oraș spectaculos. Ele sunt destinații cu un patrmoniu local bine definit, dezvoltat cultural, și posedă personalități distincte care le diferențiază de celelalte. Fie că este vorba de orașul în care va-ți petrecut întreaga copilărie, fie ca la-ți descoperit recent în timpul călătoriei dumneavoastră, știți că cele mai bune orașe sunt centre culturale interesante, care nu pot fi reproduse altundeva.

Considerată leagănul culturii gheișelor, localitatea Kyoto din Japonia este oraşul perfect pentru turişti. Acesta a revenit pentru al doilea an la rind cel mai apreciat oraș de către turiști într-un Top realizat pe portalul de călătorii „Travel plus Leisure”.

Supranumit orașul cireșilor înfloriți, Kyoto le propune turiștilor un ritm de viață liniștit, într-un decor mirific. Templele budiste milenare, altarele Shinto, palatul imperial, grădinile Zen, dar și faimosul cartier al gheișelor sunt principale atracții ale orașului.

Unele dintre cele mai bune orase din lume care evocă romantism, s-au regasit în același Top 10 și Italia , Florența și Roma, care își mențin locul deja de zece ani consecutivi . Deasemenea, în ciuda turbulențelor politice și sociale în listă se regăsesc și orașe precum: Charleston din Carolina de Sud și Ierusalimul din Israel.

Cunoscutele metropole, cum ar fi Paris, New York sau Londra nu au fost incluse în Top 10.

You May Also Like