Orașul Paphos, locul ideal pentru turiștii fără patos. Este cea mai ieftină destinație turistică din Europa

Orașul Paphos din sud-vestul insulei Cipru, este considerat cea mai ieftină destinație turistică din Europa. Aceasta este concluzia, la care au ajuns experții companiei britanice Post Office.

Ei au calculat cheletuielile pentru două persoane, necesare în cazul călătoriei în diferite localități, incluzând hotelul (două zile), prețul unei călătorii de la aeroport până în centrul orașului, alimentarea și distracțiile.

În final, pentru Paphos, turiștii au nevoie de 160 euro. Locul II în top este ocupat de Vilnius (162 euro), urmat fiind de Riga (173 euro).

În lista celor 10 cele mai ieftine destinații au mai fost incluse Varșovia, Budapesta, Cracovia, Lisabona, Praga, Atena și Palma de Mallorca (Spania).

Specialiștii au mai anunțat că, cel mai scump oraș pentru odihnă din Europa, este capitala islandeză Reykjavik. Pentru două zile de călătorie, vom scoate din buzunar 637 euro.

În ianuarie, angajații Post Office au numit regiunea portugheză Algarve, cea mai preferată de turiști din lume în acest an. În ratingul celor 12 orașe, a intrat și Paphos (poziția a VI-a).

Sursa text: evzmd.md

Sursa foto: turism.bzi.ro

You May Also Like