Pădurea Domnească, tot mai atractivă pentru vizitatori

Turiştii pot admira acum zimbrii de la înălţime şi pot înnopta în mijlocul naturii. Pentru a vizita întreaga rezervaţie, dar şi locurile pitoreşti din zonă, în aceasta lună va fi dat startul turismului pe biciclete.

Rezervaţia „Pădurea Domnească” a devenit în ultima perioadă extrem de atractivă pentru vizitatori. Şi asta datorită păsărilor şi animalelor care locuiesc aici, aşa precum o colonie de circa 13 specii de păsări, cunoscută drept Ţara Bâtlanilor.

În rezervație mai pot fi întâlniţi mistreți, căprioare, fazani, dar şi șapte zimbri. Pentru a îmbogăți fauna, recent a fost adusă o noua specie de cerbi.

„Au fost aduși cerbi nobili, în jur de 15. Aici ne aflăm în zona unde sunt zimbrii europeni, cum îmi place să spun, ne aflam pe tărâmul zimbrilor din Republica Moldova. Este un edificiu mare, construit pentru turiștii care ne vizitează”, a menționat colaboratorul științific din cadrul rezervației „Pădurea Domnească”, Marian Țarigradschi.

Rezervaţia este vizitată anual de circa șase mii de oameni, majoritatea vizitatorilor fiind copiii de la şcolile din ţară. De doi ani încoace, „Pădurea Domnească” este tot mai vizitată de către turiștii străini din întreaga Europă, inclusiv din SUA, Federația Rusă, Romania sau Polonia.

„Copiii sunt în vacanţă şi de aceea am decis să vedem îndeaproape natura Moldovei. Am găsit informaţie pe internet că aici pot fi văzuţi zimbrii, aşa că ne-am propus ca în câteva zile să vedem totul ce e frumos aici la Glodeni”, a spus Piotr Șilganiok, angajat al Ambasadei Cehiei în Republica Moldova.

Pentru a atrage cit mai mulți turiști, recent a fost implementat un proiect privind turismul pe biciclete, cu ajutorul tinerilor de la Corpul Păcii al SUA.

„Avem amenajat un mic complex ecoturistic, este vorba despre două căsuțe, amenajate pentru turiști. Acum am obținut și banii pentru zece biciclete”, a mai spus Marian Țarigradschi.

„De zece luni sunt în Moldova. Îmi plac mult oamenii de aici, care sunt foarte buni şi foarte primitori, de aceea vreau să fac ceva frumos pentru țara voastră. Ne mai dorim să dezvoltăm un proiect economic în regiunile rurale și să atragem cât mai mulți turiști”, a specificat  Tim Crowley, reprezentant al Corpului Păcii al SUA.

Rezervaţia „Pădurea Domnească” este cunoscută drept cea mai veche pădure din Europa, unde pot fi întâlnite recife de corali, monumente arheologice şi geologice, atât de apreciate în contextul dezvoltării turismului din Republica Moldova. Pădurea Domnească se întinde pe o suprafaţă de peste șase mii de hectare.

Sursa text: trm.md
Sursa foto: esp.md

You May Also Like