Portul Constanța – destinația de croaziere numărul 1 din Marea Neagră

Chiar dacă pare greu de crezut, iată că Portul Constanţa este considerat de către americani cel mai bun dintre porturile de la Marea Neagră. Portul din România este clasat înaintea porturilor din Rusia şi Turcia.

Clasamentul a fost prezentat la “Seatrade Cruise Convention”, în care au fost făcute publice cele mai noi statistici cu privire la turismul de croazieră mondial. Acesta a avut loc în Miami, Statele Unite ale Americii.

Portul Constanta a fost apreciat datorită numărului mare de nave sosite dar şi datorită numărului mare de pasageri din ultimul an: “Atât din punctul de vedere al numărului de pasageri, cât şi al numărului de nave sosite, Portul Constanţa s-a clasat pe locul 1 în rândul porturilor din Marea Neagră, înaintea porturilor Soci şi Trabzon”, declară reprezentanţii Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa.

În anul 2014 faţă de anul 2013 numărul pasagerilor a crescut cu 10.000. În plus numărul de escale ale navelor de pasageri au înregistrat o creştere în anul 2014 faţă de anul 2013 cu 33%.

Pentru anul 2015 situația este una la fel de bună, numărul pasagerilor și numărul transporturilor de marfă înregistrând o creștere substanțială.

You May Also Like