Prima biserică subacvatică va fi construită în Rusia

O asociaţie din Rusia a anunţat că va fi demarată construcţia primei biserici subacvatice din lume, în zona Capului Fiolent, la 200 de metri depăratare de coasta Crimeei.

Construcţia bisericii este parţial sponsorizată de un club de motociclişti din Rusia, botezată „Lupii Nocturni”, despre care se spune că ar avea legături strânse cu preşedintele Vladimir Putin, scrie adevarul.ro.

Un alt finanţator important al proiectului este Biserica Ortodoxă Rusă din cadrul Patriarhiei de la Moscova. Biserica subacvatică ar trebui să atragă turişti în peninsula Crimeea, anexată de Rusia. Arhimandritul Tikhon, care este pasionat de scufundări în timpul liber, a declarat că „biserica subacvatică va arăta ca orice altă biserică

În interior vor exista icoane, la fel ca în orice alt lăcaş de cult. Cel mai probabil va fi vorba de basoreliefuri din inox sau piatră”, a dezvăluit acesta. Arhitecţii lucrează de zor la detaliile structurii, iar mai mulţi scafandrii au amplasat deja o cruce la o adâncime de 20 de metri sub nivelul mării, marcând astfel locul unde se va ridica biserica, scrie themoscowtimes.com.

You May Also Like