Primaria Iași vrea să introducă o taxă de turism

Propunerea de introducere a unei taxe de turism la Iasi. O masura supusa aprobarii consiliului local in luna decembrie si care ar putea intra in vigoare chiar de anul viitor. Banii ar urma sa fie folositi exclusiv pentru promovarea Iasului in tara si in strainatate. Expertii in turism considera ca masura este una buna cu o singura conditie-banii sa nu fie folositi de primarie in alte scopuri.
Primarul Iasului, Mihai Chirica a anuntat ca municipalitatea va introduce o taxa de turism care va fi platita de operatorii de turism. El da asigurari ca toti banii vor fi folositi doar pentru promovarea turismului.

Biroul de turism al primariei va gestiona impreuna cu operatorii de turism fondurile strinse iar municipalitatea isi propune sa promoveze nu doar Iasul ci si judetul si chiar incearca realizarea unui parteneriat cu alte judete ale Moldovei. Expertul in turism, Florin Barhalescu sustine ca proiectul este unul bun dar atrage atentia asupra transparentizarii cheltuirii banilor strinsi astfel. Pina acum doi ani, spune Florin Barhalescu agentii plateau o taxa. El spune, insa, ca la vremea aceea li s-a spus ca banii adunati erau folositi pentru salubritate si pentru alte servicii pentru turisti.

Deocamdata se fac calcule pentru a se stabili exact valoarea taxei de turism la Iasi.

Sursa text: infotravelromania.ro

You May Also Like