Republica Moldova în parteneriat cu România pe domeniul hotelier

După ce în luna noiembrie curent, mai mulți moldoveni din domeniul hotelier au mers într-un infotur la București, cele două țări au convenit să organizeze la anul viitor cursuri de specializare pentru delegația din Republica Moldova în hotelurile românești.

Astfel, potrivit unui comunicat al Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), hotelierii din Republica Moldova intenționează să dezvolte un parteneriat cu cei din România, de la care să învețe metodele de management folosite în cadrul diferitelor departamente: vânzări, rezervari, promovare, dar și lucrul cu personalul.

Suplimentar, hotelierii moldoveni s-au lăsat interesați să cunoască, în special, dotările camerelor și facilitățile acordate de hotelurilele românești.

În acest sens, în cadrul infotur-ului din perioada 17-21 noiembrie, hotelierii din Moldova au vizitat 11 hoteluri de 3, 4 și 5 stele, atât ale lanțurilor internaționale, cât și investiții românești, printre care Marriott, Radisson Blu, Novotel, Capital Plaza, Ambasador, Sheraton, Intercontinental, Venezia, Caro, Yesterday și Phoenicia Grand Hotel, care a fost gazda grupului. În programul vizitei a fost inclus un tur al orașului București, dar și restaurantele Hanul lui Manuc și Casa Berarilor, unde s-au servit produse tradiționale românești.

Pe lângă vizitele la hoteluri, reprezentanții grupului au vizitat și Târgul de Turism al României, unde au participat la o întâlnire în cadrul standului Autorității Naționale pentru Turism, unde s-a vorbit despre colaborarea foarte bună din ultima perioadă dintre România și Republica Moldova, în ceea ce privește turismul.

De adăugat, că FPTR colaborează și cu agentiile de turism din Republica Moldova, care în perioada sărbătorilor de iarna vor trimite în hotelurile membre FPTR, aproximativ 3000 de turiști.

Sursa foto: aconsulting.md

You May Also Like