Salina Turda văzută acum și pe Google Street View

Lungi şi neliniştite sunt căile internetului, dar poate cele mai lungi sunt cele care ne permit să admirăm un loc din fotoliul confortabil de acasă, înainte de a ajunge acolo. Deja cunoaștem faptul că acest confort ni-l oferă Google Street View – locul unde poţi ajunge peste tot în lume, ca şi cum ai fi deja acolo. Dacă numeroase locuri din România pot fi deja admirate cu Street View, cum ar fi Castelul Bran, Cascada Bigăr sau Vulcanii Noroioşi, introducerea Salinei Turda ne dezvăluie o lume subterană incredibilă.

Astfel Google și Salina Turda au lansat în această lună, platforma Google Maps cu imagini panoramice Street View din Salina Turda. Prin acest eveniment s-a anunțat disponibilitatea unuia dintre cele mai spectaculoase obiective turistice romanesti pe Google Maps dar în acelasi timp în Mina Rudolf din Salina Turda s-au marcat 5 ani de google Maps în Romania.

Salina Turda este prima colectie de imagini Street View subterane din Romania si una dintre putinele de acest fel din Europa. In prezent, Salina este unul dintre cele mai atractive obiective turistice din Romania, cu vizitatori din toate colturile lumii. Popularitatea ei a crescut constant, atingand recorduri de vizitatori in ultimul an.

Aşa cum era de aşteptat, poţi ajunge la intrarea în Salina Turda pe Google Street View şi poţi explora prima parte a acesteia şi etajul de acces în salină. Aici vei găsi coridoarele de mină, dar şi centrul de tratament al salinei şi calea de acces spre partea inferioară.

Apoi, poţi pătrunde în interiorul Salinei Turda, unde vei avea ocazia să explorezi etajul principal sau Mina Rudolf, unde se află liftul de acces, pista de bowling, terenul de mini-golf, mesele de biliard şi de ping-pong, caruselul, locul de joacă pentru copii şi amfiteatrul pentru spectacole. De asemenea, poţi coborî până în Mina Terezia, pentru a admira lacul subteran, pe care se pot face plimbări cu barca.

Aruncă o privire pe Google Street View şi vei avea suficiente motive vizuale să ajungi la Salina Turda, să te bucuri de minunile din subteran, de aerul SF al complexului şi de posibilitatea de a petrece o zi întreagă aici fără să te plictiseşti. Te vei alătura astfel celor peste 450 000 de turişti care vizitează anual Salina Turda de la deschiderea sa din 2010, an în care a fost încheiat procesul de modernizare.

În plus, trebuie să ştii că exploatarea sării datează la Turda din vremea romanilor şi că Salina în sine datează din anul 1271. Alte motive care să te aducă la salină ar fi faptul că acesta este un adevărat muzeu al mineritului, la care se adaugă un centru de tratament, dar şi un ştrand în aer liber, toate perfecte pentru o vacanţă în Transilvania.

You May Also Like