Șase locuri pe care să le vizitezi în Moldova recomandate de un portal internațional

Un portal internațional de turism –  wowtravel.me , a publicat recent un articol despre Republica Moldova, în care sunt prezentate șase locuri pe care poți să le vizitezi în Moldova, relatând și câteva curiozități despre țara noastră.

Astfel, în articol găsim Chișinăul, Vinăria Cricova, Orheiul Vechi, Mănăstirea Țâpova, Mănăstirea Curchi dar și Saharna, locuri pe care să le vizitezi in Republica Moldova.

Curiozități despre Moldova propuse de Wow Travel:

Moldova este printre cele trei state ale cărui drapel diferă pe partea din față și cea din spate. Celelalte două țări sunt Paraguay și Arabia Saudită.

Moldova produce cel mai mult vin pe cap de locuitor din lume. Se clasează pe locul al 12-lea printre cei mai mari exportatori de vinuri din lume. De menționat sunt Purcari și Vartely.

În Moldova există cea mai înaltă clădire din lume construită în forma unei sticle. Este Muzeul Sticlei din satul Târnauca.

Bucătăria moldovenească include o combinație de ingrediente europene, cum ar fi carnea de porc și de vită, cartofi, varză, legume, fructe, boabe și lactate. Printre mâncărurile populare sunt: ghiveci, sarmale, brânză, ciorbă, mămăligă și borș.

O selecție de muzee:

Muzeul Național de Istorie din Moldova – deține un număr de 22.292 de obiecte, provenite din săpături arheologice, achiziții, donații ș.a.

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală – are 135.000 de obiecte ce relatează istoria Moldovei.

 Casa-muzeu Alexander Pușkin – un monument cultural important, ce reprezintă locul unde poetul rus Pușkin a trăit în perioada anilor 1820 – 1823.

 

You May Also Like