Satul Rașcov – surprins într-un proiect fotografic polonez

Chiar dacă turismul din Republica Moldova înca nu este promovat și valorificat atît de mult, asta nu denotă faptul că țara noastră nu dispune de locuri cu adevărat magnifice, care merită să fie cunoscute și apreciate nu doar de noi dar și de turiștii straini.

Promovarea Turismulu din Republica Moldova a luat un avînt considerabil în ultimii ani, iar asta se observă prin nenumaratele proiecte în care este implicată Republica Moldova ca destinație turistica.

Turismul rural este unul din principalele puncte forte ale turismului la nivel de țară, iar fotografii reușesc cel mai bine să pună în valoare peisajele rustice. Astfel, în urma unu recent proiect documentar „Drumul polonez în Moldova”, fotograful polonez Mateusz Mularski a făcut publice cîteva fotografii în care ne demonstrează splendoarea satului Rașcov, un sat cu rădăcini poloneze .

Rașcov (în poloneză Raszkow) este un sat mare, situat în partea de nord a Moldovei, pe malul Nistrului, situat în regiunea separatistă Transnistria, care oficial aparține Republicii Moldova. Actualmente, aproximativ 50% din băștinașii satului au familii cu rădăcini poloneze, iar câteva sute dintre ei cultivă tradițiile naționale poloneze. Există o casă de cultură poloneză, care este foarte activă și are un mini muzeu, un cor de copii care cântă cântece poloneze, există o parohie romano-catolică”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Este un loc frumos, perfect pentru un fotograf și pentru persoanele care doresc pace și contactul cu natura. Sper că am reușit să-i captez frumusețea un pic”, a mai adăugat Mateusz.

Mateusz lucrează de câteva luni împreună cu Ambasada Republicii Polone la Chișinău asupra acestui proiect foto. Mai multe fotografii le puteț vedea pe pagna sa de Facebook.

 

You May Also Like