Se redeschide Muzeul Rodin din Paris, după trei ani de renovare

După trei ani de renovare, Muzeul Rodin se redeschide. Găzduit de Hotel Biron, muzeul se redeschide în 12 noiembrie la Paris, cu o prezentare nouă ce pune accentul pe activitatea de creație a marelui sculptor, la fel de popular și astăzi.

Costul lucrărilor de renovare s-a ridicat la 16 milioane de euro, din care 51% au fost asigurate de stat, iar 49% – de muzeu, singurul dintre muzeele naționale care își autofinanțează activitatea și salariile. El își obține veniturile îndeosebi din realizarea de ediții originale de bronz — cel mult 12 pentru fiecare operă, potrivit indicațiilor lui Rodin — și din organizarea de expoziții itinerante cu piese din colecția sa (6.775 de sculpturi și 9.000 de desene și stampe, la care se adaugă cele 6.400 de antichități colecționate de sculptor), transmite AGERPRES.

Capodoperele lui Rodin sunt dezvăluită pe parcursul celor două nivele ale expoziției. O sală reconstituie amenajarea din perioada în care Rodin a locuit la Hotel Biron, începând din 1908, cu paravanul în spatele căruia se dezbrăcau modelele, busturi romane și un pitic japonez. Două spații sunt consacrate integral tehnicii sculptorului.

Dorim ca publicul să afle cât de important a fost ghipsul în opera sa”, subliniază Catherine Chevillot.

 

You May Also Like