Serbia de ieri și azi.

Mariana Ianachevici, profesoară de geografie și director executiv, asociația „AveCopiii” adoră călătoriile, fie ele de serviciu, ori vacanțe personale. Afirmă că îi place să vadă cu proprii ochi, ceea ce a învățat în anii de facultate. Fiecare destinație o uimește, iar unele o fac să revină peste ani, pentru a căpăta noi impresii. Ne-a povestit despre Serbia acum și cea pe care a vizitat-o cu 10 ani în urmă .

578144_serbia_d_1

„Primul ups, l-am trăit chiar din aeroport, atunci cînd am fost anunțați că printre toate frumusețile Serbiei, vom vedea și podul distrus de la NoviSad în urma luptelor armate din acea perioadă. Peste ani, mi-a părut mai calmă, nimeni nu vorbește despre război, ai impresia că vor să uite.” 

A avut parte de o invitație surpriză la o recepție de la Casa Regală: „Am văzut o prințesă care a fost foarte aproape de toți invitații, s-a salutat cu fiecare în parte, s-a interesat de toate delegațiile.”

Biserica rozelor este cea, care i s-a părut surprinzător de frumoasă și unică, iar cetatea de la Belgrad este exploatată într-un mod foarte interesant de către localnici: „De la cetate se vede întîlnirea celor două mari rîuri: Dunărea și Sava.” 

subotica-serbia-world-wallpaper-321-1

Din fiecare călătorie, Mariana Ianachevici se întoarce cu o linguriță, este o colecție care a pornit de la ideea, ca ar trebui să își ia ceva pentru a-i rămîne în memorie. „Cele mai multe sunt din Franța, Budapesta, iar cea mai deosebită este din Minneapolis, care în loc de numele țării are imprimată o poză de familie”

Interviul integral, dar și culoarea, gustul, ori melodia care i se potrivește Serbiei le puteți afla accesînd linkul!

You May Also Like