Statistici oficiale: mai puțini moldoveni au călătorit anul trecut în străinătate, dar mai mulți au vizitat obiectivele turistice din țară

Anul trecut agenţiile de turism şi turoperatorii au acordat servicii turistice la 234,2 mii de turişti şi excursionişti, cu 3,4% mai puţin decît în anul 2015.  Scăderea a avut loc din contul numărului de moldoveni care au fost peste hotare în călătorie ( – 6,6%), dar și din contul majorării cu peste 10% a numărului de cetățeni moldoveni care au valorificat turismul intern, se arată în datele Biroului Național de Statistică.

În ceea  ce privește cei 15,7 mii de turişti şi excursionişti străini, care au vizitat Republica Moldova în anul 2016 şi au beneficiat de serviciile agenţiilor de turism şi a turoperatorilor, 73,1% au sosit în scopuri de odihnă, recreere şi agrement, 19,5% – de afaceri şi profesionale şi 3,9% – de tratament.

Ponderi mai însemnate în numărul total de turişti şi excursionişti străini sosiţi în Republica Moldova le-au revenit cetăţenilor din România (22,7%), Federaţia Rusă (11,9%), Germania (10,6%), Ucraina (10,0%), Statele Unite ale Americii (4,9%) ș.a.

Datele complete le puteți vedea în tabelul de mai jos.

Photo Credit: statistica.md

Sursa foto: statistica.md, facebook.com

You May Also Like