(STUDIU) Care sunt cele mai puternice pașapoarte din lume. Republica Moldova se află pe locul 41

V-ați întrebat vreodată care sunt cele mai puternice pașapoarte din lume? Un studiu clasifică țările al căror cetățeni pot călători într-un număr de țări fără a avea nevoie de viză.

Clasamentul „The Passport Index” arată care sunt cele mai puternice pașapoarte din lume, în funcţie de libertatea de a circula în străinătate, de care se bucură cetăţeanul.

Germania deține primul loc în acest clasament. Nemții pot călători în 160 de țări fără a avea nevoie de viză, ceea ce înseamnă că țara condusă de Angela Merkel are cel mai puternic pașaport din lume. Suedia este a doua în top, cetățenii țării nordice având acces în 159 de țări fără viză.

În fruntea topului mai sunt Danemarca, Finlanda, Franța, Spania, Singapore, Norvegia și Marea Britanie.

Republica Moldova se află pe locul 41 alături de Federația Rusă, Turcia, Columbia și Insulele Marshall. Cetățenii moldoveni pot călători în 105 state fără vize, în timp ce românii se afă pe locul 15, alături de Bulgaria, Croația, Brazilia și pot călători liber în 144 de țări.

Pe ultimele locuri în top sunt Siria, Irak, Pakistan și Afganistan.

Amintim că același clasament arăta anul trecut că Republica Moldova se află pe locul 37, alături de El Salvador. Atunci moldovenii puteau călători doar în 97 de state fără vize.

Sursa text: independent.md

Sursa foto: pinterest.com

You May Also Like