Subvenții de nouă milioane de lei pentru pensiunile agroturistice care vor fi deschise în următorii cinci ani în Republica Moldova

Cei care vor dori să-şi lanseze o afacere în domeniul agroturismului vor putea accesa subvenții de la stat. O prevede noul Regulament de subvenționare pentru 2017.

Viceministrul agriculturii şi industriei alimentare, Iurie Uşurelu, a declarat pentru IPN că pentru fondarea pensiunilor agroturistice sunt prevăzute subvenții în sumă de patru milioane de lei în primii trei ani de la lansarea afacerii, iar suma totală acordată pe parcursul a cinci ani, conform noului Regulament de subvenționare, nu poate fi mai mare de nouă milioane de lei.

Iurie Uşurelu a precizat că dezvoltarea pensiunii agroturistice nu prevede doar construcția unei încăperi, dar şi a unor linii de prelucrare a producției sau producere a obiectelor de artizanat etc. Banii vor fi acordați pentru dezvoltarea pensiunii prin construcţia de sere sau ferme demonstrative. Datorită noului regulament de subvenționare, tinerii fermieri vor avea posibilitatea să stabilească proiectele de investiţie pentru o perioadă determinată şi se va ajunge la dezvoltarea rurală durabilă prin acţiuni concrete, şi nu doar la nivel declarativ, a conchis viceministrul.

Sursa text și foto: evzmd.md

You May Also Like