Țara noastră învață cum să dezvolte orașe mai creative, ca în Europa

Orașele din Moldova ar putea deveni mai creative, inspirându-se din practicile europene. Discuții publice în acest sens au avut loc ieri, în cadrul seminarului Propunere pentru dezvoltarea orașelor creative în Moldova: Recomandări din partea sectoarelor culturale și creative”, organizat de Programul de Cultură și Creativitate al UE-Parteneriatul Estic în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat al Minsterului Culturii, seminarul a avut drept scop inițierea de discuții publice despre orașele creative și determinarea modalităţilor de încurajare a dezvoltării urbane prin intermediul culturii și creativității în Moldova, care vor fi urmate în timpul Forumului Cultural Național al Moldovei în luna mai 2018.

La eveniment au luat parte reprezentanți ai Belgiei, Estoniei și Sloveniei care au vorbit despre  rolul industriilor creative, al inovației, al culturii și al patrimoniului într-un oraș creativ , dar și experți din țară care s-au referit la creșterea participării cetățenilor prin cultură și design-ul spațiului public, prezentarea potențialului creativ al Republicii Moldova și altele.

De menționat , că seminarul a întrunit grupuri de discuții cu participarea reprezentanților din diferite sectoare, precum: arte vizuale, arte teatrale, planificare urbană, patrimoniu cultural, design și arhitectură.

Sursa foto: mc.gov.md

You May Also Like