Te așteaptă Carnavalul de la Veneția. Cele mai importante evenimente la care poți participa

Orașul VENEȚIA este identificat cu lexemul “carnaval”. Mai cu seamă că, în luna februarie, acțiunile și spectacolele se țin lanț de dimineață până noaptea târziu, însă cu o singură condiție, care, evident, nu trebuie încălcată: costumul de carnaval. Sărbătoarea, care în acest an începe pe 13 februarie, transformă străzile, canalele, piețele și orice colțisor al orasului într-o scenă de sărbătoare grandioasă.

Festa Veneziana (11-12 februarie)

Festa Veneziana are loc în cartierul Cannaregio și este deschiderea oficială a celebrului Carnaval de la Veneția. Sămbătă seara, între 18:00 și 20:00, pe Rio di Cannaregio vor avea loc spectacole magice cu culori, dansuri și acrobații, Duminică, venețienii înfrumusețează Canalului Grande Cannaregio cu ale sale gondole, navigând în cele mai frumoase costume. Mănâncă ‘sarde in soar’ -sardine prăjite în sos de ceapă, dulce-acrișor) și ‘bigoli salsa’ (paste cu sos de ceapă și hamsii).

Festa delle Marie (18 februarie)

Festa delle Marie este o paradă de comemorare, în care 12 fete îmbracă rochii somptuoase și poartă bijuterii elegante, mulțumindu-i Fecioarei Maria că le-a ajutat să scape cu viață din mâinile piraților. Legenda spune că, în anul 973, 12 fete venețiene sărace au primit zestre de mireasă de la Dogele venețian. Acestea au fost răpite de pirați și salvate cu ajutorul Fecioarei Maria.

Cel mai bun costum mascat (februarie 18-28)

Toată lumea poate participa la acest concurs, dar trebuie să te înscrii din timp. Zilnic, candidații fac paradă în Piața San Marco, iar juriul selectează cel mai bun costum. Premierea are loc în data de 26 februarie, la ora 14.30.

Galeria de minuni (februarie 18-28)

Îmbracă un costum de epocă, așa cum fac venețienii, și participă la un bal autentic venețian. Nu este un eveniment gratuit, iar biletul de intrare este, ce-I drept, cam piperat: 400 de euro pe persoană. Dacă îți permiți, merită. Dacă nu, ai alte baluri venețiene frumoase la care poți participa gratuit. Unul dintre ele este Casanova Ball, sprijinit de Marega Atelier.

Volo dell’Angelo (19 februarie)

„Zborul îngerului” – startul oficial al carnavalului. Îngerul începe să „zboare” la prânz, pornind din Campanile și ridicându-se deasupra mulțimilor, până pe scena din mijlocul pieței San Marco. Aici este întâmpinat de Doge și de cele 12 Marii. Îngerul anului este Maria câștigătoare a anului precedent. În 2017 va fi Claudia Marchiori. Zborul va începe la ora 12:00, iar ținuta îngerului va fi croită anul acesta de Atelier Pietro Longhi.

Me Anzoleto (23-24 februarie)

Me Anzoleto este un spectacol contemporan Goldoni, în regia lui Mattia Berto. El va avea loc în Casa Goldoni (nascut pe 25 februarie 1707 ), aceata fiind o ocazie unică de a vizita locuința sa și de a admira una dintre piesele sale. Ca ‘Centani este un palat tipic gotic, construit în secolul al 15-lea și devenit muzeu și, totodată, un centru de studii de teatru, în 1953.

Ciocolata (27 februarie)

Partea cea mai iubită de gurmanzi, îndrăgostiți și copii deopotrivă! Un bal ornat aproape în întregime cu ciocolată, care va avea loc la Ca ‘Vendramin Calergi.. Este un eveniment tipic venețian, unde oaspeții se bucură de ciocolată caldă și biscuiți tradiționali, într-o atmosferă de sărbătoare. După o asemenea seară, n-ai cum să nu te îndrăgostești de Veneția. Așteaptă-te să vezi costume de-a dreptul impresionante și… ai grijă să te îmbraci cu stil, în concordanță cu evenimentul.

Svolo del Leone (28 februarie)

Ultima activitate a Carnavalul de la Veneția 2017, dar nu și cea din urma. Este momentul în care Dogele și cele 12 fete Marie vor saluta steagul „Zborul Leului din San Marco”. Un steag impunător, pictat pe o pânză mare. Este o paradă ce începe la ora 17:00, după premierea câștigătorului Festa delle Marie.

Sursa text și foto: moldova9.com

You May Also Like