Top 5 cele mai bune stațiuni de schi din lume

Deoarece, astăzi se sărbătorește „Ziua Internațonală a Muntelui , deoarece suntem în preajma sărbătorilor de iarnă iar vacanța este aproape, o vacanță la munte este exact ceia de ce avem nevoie. Iar dacă mai ești și un înrăit al schiatului, atunci acest articol este pentru tine. Vă prezentăm în continuare un Top 5 al celor mai bune stațiuni de schi din lume.

Val Thorens – “Oscarul”

Val-Thorens

Această stațiune a fost desemnată în 2013 cea ma bună stațiune de schi dn lume. Cu mai mult de 600 km de pârtii, dintre care 99% situate la peste 2.000 m altitudine, stațiunea franceză Val Thorens cucerește orce schior. Pârtiile de schi și snowboard, bowlingul sau concertele, parapanta, plimbarile cu snowmobilul sau săniușul, precum și Ghetarul Peclet, sunt doar o parte din atuurile francezilor. Mai mult ca atît, Val Thrones oferă posibilitatea de a schia 8 luni pe an pe cele 72 pârtii dotate cu 29 instalații pe cablu.

Zermatt, Elveția

FourSkiing

Pârtiile dn Elveția, parc nu se mai termină iar peisajul de basm face orce schior să aibă parte de experiențe frumoase. Elveția este țara în care găsești sigur o stațiune pe placul tău. Însă dintre toate orașele de schi clasice, Zermatt este considerat bijuteria coroanei. Pentru mulți, această este stațiunea de schi care îți taie răsuflarea datorită priveliștilor spectaculoase. Pârtiile spectaculoase, stilul clădirilor, calmul, curățenia, punctualitatea cu care doar elvețienii se pot lăuda, combinația dintre rustic și lux de 5 stele, cele trei zone de schi accesibile direct din oraș, dar și cele două pârtii aflate chiar la granița cu Italia sunt tot atâtea motive pentru care Zermatt este pe cat de atractivă, pe atât de preferată de iubitorii sporturilor de iarnă.

Chamonix, Franta

ski-in-franta-chamonix-42-6

Dincolo de farmecul montan al orașului, oferit de străduțele pietruite, Chamonix este o stațiune populară pentru iubitorii sporturilor de iarna datorita celor 11 zone de schi, pârtii de „extreme skiing” și pârtii abrupte pentru snowboard. Astfel, dacă îți place adrenalina și preferi pârtiile periculoase, aceasta este alegerea perfectă.

Cortina d’Ampezzo, Italia

World___Italy_Skiing_in_the_ski_resort_of_Cortina_d_Ampezzo__Italy_062956_

Această pârte este dedcată mai mult pentru schiorii începători.  Cortina, care este o stațiune mică și luxoasa, în care ești cucerit de mâncare bună și te poți relaxa la o “porție” de shopping, este considerată cea mai frumoasă destinație de schi din lume. Aici vin oameni care sunt schiori începători sau au un nivel intermediar, iar pârtiile sunt mai mult decat „aeristite”, daca ne luam dupa standardele europene, astfel că este un loc numai bun și pentru copiii care vor sa se dea cu sania.

Niseko, Japonia

30_de_zile_pana_la_deschiderea_sezonului_de_schi_i_1446799310_logo

Daca nu te-ai gândit până acum, poți să iei în calcul și varianta de a schia în Japonia. Aflați aproape de Siberia, munții de pe insula japoneză Hokkaido sunt preferați de cei care adoră sa schieze noaptea, luminile enorme fiind „specialitatea” casei în Niseko.

 

You May Also Like