Top 5 locuri din Chișinău potrivite pentru ședințele foto!

 

11163787_1649383905321602_4671607908013127166_n (1)Tânăra Evelina Camenșcic este pasionată de toate dimensiunile încadrate în arta fotografiei.  Pentru a realiza poze ce merită laude și pentru a bucura ochii persoanelor cărora le face ședințe foto, aceasta încearcă  să aleagă cele mai deosebite locuri din Chișinău. Spiritul ei de fotograf, afirmă că  orice colțișor din capitală este deosebit,iar o ședință foto reușită, depinde de   propriul ei entuziasm, al persoanei cu care lucrează, dar și de impactul împrejurimilor.

 Din punctul ei de vedere cele mai inspiraționale locuri pentru ședințe foto în Chișinău sunt:

 1) Grădina Botanică -Parcul cu cele mai copleșitoare peisaje, pe toată durata anului, indiferent de anotimp. Liniștea și spațiul neaglomerat mă ajută să-mi găsesc calmul și forța lăuntrică de care am nevoie. Ambianța acestui spațiu mă ajută să  întruchipez creativitatea ce mă reprezintă și  ideile ce-mi aparțin doar mie.DSC_0393

2)Muzeul Național de Istorie și Muzeul Național de Arte– Pentru iubitorii artei și pentru cei care au abilitatea să privească dincolo de rutină, gălăgie și haos, încăperile muzeelor sunt alte lumi ale tensiunilor creatoare. Regăsesc pacea și frumosul acolo, iar acestea mă influențează să creez. Să fac artă, căci cadrarea este o a adevărată artă.  Pe lîngă faptul că un photoshoot în muzeu este o idee creativă, aceasta mai este și una orginală.
DSC_0456

3)Parcul “Alunelul” În special în perioada toamnei, parcul e numai aur. Sunt cele mai prielnice condiții pentru a pune în valoare simplitatea frumuseții din acel mediu. Aleele și viguroșii copaci accentuează un anturaj neobișnuit. De asemenea, îmi place mult parcul, deoarece niciodată nu am observat oameni în masă, lipsa de aglomerații generează condiții favorabile pentru ca, eventual, să fie îndeplinită o sesiune reușită.

DSC_0151
4)Strada Tighina și Strada Bulgară Arhitectura capitalei nu poate fi comparată cu alte orașe ale Europei. Cu toate imperfecțiunile sale, Chișinăul, uimește prin construcțiile sale vechi care se păstrează și pînă astăzi. Pe lîngă aceasta, multe caracteristici și trăsături ale arhitecturii din oraș sunt unice.

DSC_0090

5)Porțile orașului Pentru realizarea ședințelor foto într-un oarecare casual style, străzile capitalei sunt potrivite. Mie, personal, îmi plac mult străzile sectorului Botanica. Cel puțin am remarcat multe locuri bune pentru fotografii ce pun în evidență părticelele mai deosebite ale Chișinăului.

DSC_0094

 

 

Din toate țările în care ai călătorit, care te-au impresionat în mod deosebit, dacă ar fi să privești din ochiul aparatului foto?

Am vizitat România, Bulgaria, Rusia, Spania, Ucraina, Turcia și Grecia. Mi-au tăiat respirația priveliștele Greciei. La fel de mult mi-a plăcut Turcia cu natura ei deosebită. Regiunea Bulgariei unde m-am odihnit, tot este una extraordinară.

DSC_0488DSC_2212

You May Also Like