Trei locuri din lume în care nu ai voie să mori

Itsukushima – Japonia

Insula Itsukushima din Japonia, potrivit religiei shintoiste, este un loc sacru în care trebuie păstrată puritatea absolută. Astfel, pe această insulă nu se naşte şi nu moare nimeni. Din 1878 toţi bătrânii, bolnavii şi femeile gravide sunt transportaţi în alte oraşe. Mai mult, după o luptă din anul 1555, comandantul a ordonat ca până şi pământul stropit de sânge să fie mutat de pe insulă cu ajutorul bărcilor.

nu m2

Longyearbyen – Norvegia

Ultimul om a fost îngropat acum 70 de ani în cimitirul din oraşul Longyearbyen , de pe insula norvegiană Svalbard. Din cauza frigului, trupurile nu putrezesc niciodată, ceea ce a detreminat autorităţile să interzică decesul în acest loc. Oamenii de ştiinţă au găsit în pergelisol – strat de sol îngheţat permanent, corpul unui bărbat care murise de gripa spaniolă, virusul fiind încă activ. De aceea, persoanele bolnave si cei foarte bătrâni sunt trimişi cu bărcile sau elicopterele în oraşele din vecinătate.

 

Falciano del Massico – Italianu m3

Problema locurilor de veci a afectat şi oraşul Falciano del Massico din Italia. Autorităţile au decis, că până la soluţionarea problemei cu locurile din cimitir, locuitorii “nu au voie” să moară.  Problema a început încă din anii ‘60, oamenii fiind nevoiţi să-şi îngroape rudele în alte oraşe.

 

You May Also Like