Turnul Eiffel se va transforma în ”pădure”

Turnul Eiffel- smbolul Parisului se va transforma la sfârșitul lunii noiembrie în pădure virtuală, în cadrul unei serii de manifestări artistice organizate cu ocazia Conferinței mondiale asupra climei din capitala franceză.

În perioada 28 noiembrie și 3 decembrie, în fiecare seară, fiecare utilizator de smartphone, va putea planta ”un grăunte de lumină” pe monument prin operațiunea „One Heart One Tree” (O inimă, un copac), concepută de artista informaticiană Naziha Mestaoui.

Aplicație creată în acest scop va înregistra bătăile de inimă ale fiecărui participant, în ritmul cărora grăuntele se va transforma în copac virtual. Imaginea acestuia va fi proiectată câteva secunde, alături de alte mii, pe turn. Și numele participanților va avea o scurtă apariție. Pentru fiecare copac virtual, plătit cu 3-10 euro, în funcție de specie, un arbore real va fi plantat efectiv într-o parte a lumii, în cadrul unui proiect asociativ de reîmpădurire.

Fiecare participant-donator va primi un certificat și va putea urmări evoluția arborelui „plantat” de el.

Din 5 până pe 12 decembrie, Human Energy, o inițiativă a artistului francez Yann Toma, va propune oamenilor să se transforme în „generator uman”, mergând, dansând, vâslind sau pedalând pe biciclete sau aparate producătoare de energie la poalele Turnului Eiffel. Energia acumulată astfel va fi înregistrată pe un contor gigant și Turnul Eiffel va putea fi iluminat câteva secunde pe oră cu ajutorul acesteia.

 

You May Also Like