Un american a căutat o regiune în Franța cu numele „Moldova”, după ce a băut vin moldovenesc pentru prima dată

Un american din California ar fi căutat o regiune în Franța cu numele „Moldova”, după ce a băut vin moldovenesc pentru prima dată. Despre aceasta a scris blogherița amatoare de călătorii, Juno Kim, originară din Coreea de Sud, pe pagina sa runawayjuno.com.

În articolul său, „De ce ar trebui să vizitați Moldova acum?”, aceasta vorbește, în special, despre cum a evoluat industria vinului în Republica Moldova de-a lungul anilor, dar și despre specificul și istoria poporului moldovenesc.

După ce a studiat Moldova din perspectiva altor călători cunoscuți care ne-au vizitat până acum, aceasta a decis să vină și să se convingă singură de cele auzite.

Blogherița coreeană a evidențiat în articolul său că „ cea mai mare colecție de vinuri din lume, cu peste 1,5 milioane de sticle, înregistrate în Cartea Recordurilor în 2005, face parte din Republica Moldova, iar galeriile subterane de la Cricova și Mileștii Mici sunt repere naționale.” Aceasta este convinsă că, în curând, în magazinele din întreaga lume se vor regăsi vinurile moldovenești.

Se asemenea, Juno a descris vizita sa la Castelul Mimi, la Orheiul Vechi, la Cetatea Soroca și a vorbit și despre ospitalitatea moldovenilor.

Mai multe despre impresiile lui Juno Kim puteți citi aici.

Sursa foto: runawayjuno.com

You May Also Like