Un drum din România – unul dintre cele mai frumoase destinaţii europene de vizitat la volan

Se numără printre cele mai frumoase zece destinaţii de vacanţă din Europa, care pot fi vizitate de turişti la volanul propriei maşini. Este vorba despre Trasfăgărăşan, cel mai spectaculos drum al României. Acesta, a fost inclus în Top 10 al celor mai frumoase destinaţii pentru vacanţe la volan din Europa, de către publicaţia britanică The Telegraph.

În acest clasament, Transfăgărăşanul se situează pe locul al nouălea. Jurnaliştii de la The Telegraph spun că din orice perspectivă ai privi Transfăgărăşanul, acesta este „o incredibilă ispravă de inginerie”, un drum ca o pistă împânzită cu tunele, viaducte şi poduri, „care cere o iscusinţă de a conduce şerpuit, ce depăşeşte limitele unei astfel de aventuri”.

„Am străbătut Transfăgărăşanul de la nord la sud într-o zi înmiresmată de toamnă şi-mi amintesc că eram cu răsuflarea tăiată la fiecare curbă abruptă. Dacă viziunea ta asupra Paradisului coincide cu imaginea unui set Scalextric (denumirea unui brand britanic ce produce piste şi automobile de cursă de jucărie în miniatură – n.r.) întins pe mai bine de 500 de mile, atunci Transfăgărăşanul este destinaţia perfectă”, mai relatează The Telegraph.

Printre alte destinaţii pentru vacanţe la volan prezentate în topul The Telegraph se numără drumuri din Austria, Franţa, Germania, Islanda, Italia şi Scoţia.

Amintim că, Transfăgărăşanul poate fi parcurs vara sau toamna, întrucât drumul este închis de la sfârşitul lui octombrie până la sfârşitul lui iunie din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

 

You May Also Like