Cea mai bună cafea din lume o găsiţi în 8 oraşe de top

Cafeaua poate fi numită cu siguranţă una dintre plăcerile de top ale multor persoane. Cappuccino, latte, piccolo latte, espresso sunt doar cîteva tipuri de cafea din toată multitudinea care există. Pentru cei care sunt cu adevărat cuceriţi de mirosul boabelor de cafea, urmează topul oraşelor care prepară cea mai delicioasă cafea din lume.

În secolul 15, arabii au fost primii care au cultivat cafeaua, iar un francez se află in spatele debutului în 1843 al primului aparat commercial de espresso. De atunci au fost făcute salturi spectaculoase în ceea ce priveşte această băutură apreciată atît de mult.

 

Oamenii sunt din ce în ce mai interesaţi de unde provine cafeaua, cum este recoltată şi cum sunt prăjite boabele.

Sunt atît de multe variabile implicate în producerea unei ceşti grozave de cafea astăzi, aşa încît industria a trebuit să evolueze pentru a răspunde aşteptărilor în creştere ale consumatorilor.

Iată mai jos o listă a oraşelor recunoscute pentru cafeaua lor, în care aceasta nu este doar bună, ci grozavă.

creativitate-intr-o-ceasca-de-cafea-super-idei-pentru-cea-mai-indragita-bautura-de-dimineata_size1

 

Londra 
East London se mîndreşte cu cea mai mare concentraţie de magazine de cafea de calitate şi cafenele.

Comanda locală: Flat white sau cappuccino.

Magazinele şi cafenele de top: Allpress , Climpson & Sons şi Caravan

Cultura cafelei aici este incredibilă, spun experţii. Oraşul găzduieşte anual expoziţia cafelei.

Comanda locală: Piccolo latte.

Magazinele şi cafenele de top: Axil Coffeehouse Roasters in Hawthorn (322 Burwood Road), Auction Rooms in North Melbourne şi Dead Man Espresso in South Melbourne

cafea_cu_lapte

Reykjavik

Dupa olandezi, scandinavii au cel mai mare consum de cafea per capita din lume.

Comanda locala: Latte sau cappuccino.

Magazinele şi cafenele de top: cu şapte magazine, lantul Kaffitar este reprezentativ pentru islanda. Stofan si Kaffismidja sunt şi ele la modă.

 

Roma

Cafeaua este parte din cultura italiană. Cu toate acestea, nu e întotdeauna uşor să găseşti un espresso decent în capitala Italiei, se spune că italienii au fost sceptici în a adopta tehnicile moderne ale celor mai buni barista. Însă atunci cînd dai de un magazin sau o cafenea cu adevărat specializată, pariul pentru cea mai bună ceaşcă de cafea  este cîştigat.

Comada locala: Espresso

Magazinele şi cafenele de top: Rosati in Piazza del Popolo, Sant Eustachi langa Pantheon sau Giolitti, la cîteva case vest de Fontana di Trevi.

thumb_big_cafea-fiarta-la-ibric-si-longevitatea_1

Singapore  

De curand a îmbrătişat tehnologia modernă espresso. Localnicii sunt obsedaţi de arta latte încît a devenit un criteriu de bază pentru o cafea excelentă.

Comanda locală: Latte, mocha sau cappuccino.

Magazinele şi cafenele de top: Strangers’ Reunion in Chinatown, Dutch Colony in piata Pasar Bella si Bukit Timah si Chye Seng Huat Hardware in Little India

 

Seattle  

Numărul 1 în America. „Cafeaua este soarele nostru lichid în Seattle,” spune Joshua Boyt de la Victrola Coffee Roasters, una dintre cafenelele favorite ale fanilor acestei băuturi.

Comanda locală: Espresso, cappuccino sau Single-origin pour.

Magazinele şi cafenele de top: Victrola Coffee Roasters in Capitol Hill, Empire Espresso in Columbia City si Seattle Coffee Works

Viena

Reprezintă  o parte atît de importantă a culturii vieneze încat cafenelele de aici au fost listate UNESCO in 2011. In Viena se spune ca o cafenea este un loc în care „te poţi delecta cu istorie şi un spaţiu aparte la preţul unei cafele”.

Comanda locală: Espresso, cappuccino sau Vienner melange

Magazinele şi cafenele de top: Caffe Couture, Essenti sau Coffee Pirates.

cafeaua-daunatoare-sau-benefica-organismului-18436152

Wellington

Deşi cafeau  Flat white se pare că fost inventată în Sydney, băutura a atins perfecţiunea în Wellington, unde a devenit băutura naţională. Neoficial.

Comanda locală: Flat white. Este religie.

Magazinele şi cafenele de top: E greu sa găsesti o cafea proastă în Noua Zeelandă. Flight Coffee Hangar, Memphis Belle si Lamason Brew Bar sunt preferatele publicului, informează incont.ro.

 

You May Also Like