United Airlines va oferi până la 10.000 de dolari pasagerilor care renunță la locurile rezervate

Compania americană de zbor, United Airlines declară că va oferi până la 10.000 de dolari pasagerilor care renunță la locurile rezervate. Decizia survine ca parte a unei revizuiri administrative în urma unei anchete recente, după ce, la începutul acestei luni, un bărbat a fost brutalizat și târât cu forța dintr-un avion ale cărui locuri fuseseră rezervate în totalitate, relatează BBC. 

Medicul David Dao a rămas fără doi dinți din față și s-a ales cu nasul spart după ce a fost scos cu forța din avionul în care călătorea pe ruta Chicago – Louisville, pentru a face loc unor membri ai echipajului care doreau ă călătorească în acel moment.

Incidentul a provocat indignare, iar opinia publică a blamat virulent acțiunea companiei aeriene. Imaginile șocante au fost publicate pe Internet și vizionate de milioane de oameni.

Organele de ordine l-au bruscat pe călător, silindu-l să-și părăească locul, fără voia lui. Dao a refuzat să plece, spunând că trebuie să meargă acasă pentru a-și vedea pacienții.

Compania United Airlines și-a luat angajamentul ca, pe lângă oferta de 10.000 de dolari, să mai aplice o serie de acțiuni decise în urma raportului, incluzând:

–          interdicția de a mai utiliza forța pentru a îndepărta pasagerii din avion, cu excepția cazurilor în care este vorba de siguranța zborului;

–          pasagerii care deja s–au instalat pe locul lor nu vor fi rugați să plece involuntar;

–          călătoriile trebuie rezervate cu 60 de minute înainte de decolare;

–          antrenarea anuală a personalului pentru a face față „celor mai dificile situații”.

Compania United Airlines a mai fost implicată în câteva scandaluri de la începutul acetui an, o dată refuzând accesul unor copii ai angajaților companiei în aeronavă deoarece nu erau îmbrăcați confirm codului vestimentar impus de companie, iar a doua oară, acum câteva zile când un iepure din specia Uriaș German, care era transportat din marea Britanie câtre SUA, a murit în timpul zborului, din cauza condițiilor improprii.

Sursa text: realiteatea.net

Sursa foto: adevarulfinanciar.ro

You May Also Like