Castelul Mimi va ajunge cunoscut în întreaga lume. Poșta Moldovei a pus în circulație o marcă poștală nouă, unde este ilustrată bijuteria vinificației moldovenești. Serie întitulată ”Europa 2017. Castele” este parte a unui proiect european al Uniunii Poştale Universale. Timbrele vor fi repartizate în toate oficiile poștale din țară.

„Este o fericire pentru noi și suntem onorați ca acest monument de arhitectură să fie, în sfârșit, recunoscut. Va promova țara noastră în toate colțurile lumii. Turiștii care sunt filateliști cu siguranță vor atrage atenția și picătură cu picătură se face o mare. Una din metode de a atrage oamenii este și marca poștală”, a explicat Cristina Frolov, director Castel Mimi.

Marca Poștală a fost emisă într-un tiraj de o sută de mii de exemplare, iar prețul acesteia este de 11 lei.

„A fost pusă în circulație marca poștală cu imprimarea Castelului Mimi. Aceste mărci vor fi lipite pe plicurile poștale și vor fi expediate în întreaga lume”, a menționat Sergiu Batiușca, vicedirector Poșta Moldovei.
Castelul întipărit pe marcă este situat în satul Bulboaca din raionul Anenii Noi. Primarul localității, Victor Jereghi, speră că astfel mândria satului va atrage mai mulți turiști în Republica Moldova.
„Ne mândrim că prin acest moment, mai multă lume va afla de țara noastră. Despre frumusețea pe care o avem în sat și sperăm că vom avea un flux mai mare de turiști. Pentru localitate, din privința economică este un avantaj puternic”, a precizat Victor Jereghi, primar de Bulboaca.
Castelul Mimi a fost fondat în 1893 de ultimul guvernator al Basarabiei, Constantin Mimi. În 2010, în timpul unor lucrări de rutină, muncitorii au scos fațada placată de pe clădire și au descoperit o adevărată bijuterie arhitecturală. Astfel, în 2016, Castelul a fost redeschis publicului, după o amplă renovare conform tehnologiilor speciale.

Sursa text: realitatea.md

Sursa foto: castelmimi.md