Verde pentru turiștii din China care vor să viziteze Moldova. A fost simplificată procedura de intrare a chinezilor în țară, iar autoritățile pregătesc deja pachete turistice pentru ei

China alături de Emiratele Arabe Unite și Kuweit au fost excluse printr-o hotărâre de Guvern, aprobată ieri, din lista de state cu risc sporit, astfel cetățenii acestor state vor avea nevoie de mai puține acte pentru a intra în țara noastră. Acest subiect a fost motiv de întrevedere a directorului Agenției Turismului, Stanislav Rusu,  cu Excelența Sa domnul Zhang Yinghong, Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Populare Chineze.

Potrivit unui comunicat al Agenției, întâlnirea dintre cei doi a avut loc ca urmare  a aprobării  de către Guvernul Republicii Moldova a modificărilor la Hotărârea Guvernului nr. 331 din 05 mai 2011 care se referă la faptul că pentru cetățenii statelor menționate, la perfectarea vizelor de intrare în Republica Moldova, nu va mai fi necesară prezentarea invitațiilor eliberate de Biroul Migrației și Azil.

Participanți la ședință au fost și reprezentanții principalelor agenții de turism pe incoming, care au înaintat propuneri și solicitări privind stabilirea și dezvoltarea relațiilor cu partenerii de turism din China.

Stanislav Rusu a menționat că în anul 2017 Agenția Turismului împreună cu reprezentanții din sectorul turismului se vor concentra pe activități de promovare pe piața din China, și crearea pachetelor turistice inclusiv ale celor mixte cu România și Ucraina.

În acest sens, Excelența Sa a mulțumit echipa Agenției Turismului  pentru implicare și efectuarea lucrului privind excluderea Chinei din lista statelor cu risc sporit. De asemenea, domnul Ambasador a mulțumit Guvernul Republicii Moldova pentru modificările la Hotărârea de Guvern și a asigurat că va depune eforturile necesare pentru promovarea Republicii Moldova în China și va contribui la facilitarea schimbului de specialiști întru majorarea fluxului de turiști din ambele părți.

În cadrul întrevederii au fost abordate aspectele privind necesitatea dezvoltării cooperării în domeniul turismului, conturându-se importanţa promovării acestui sector în ambele țări, în scopul atragerii a unui număr major de turiști. Dintre subiectele abordate mai pot fi menţionate: promovarea potenţialului turistic al Republicii Moldova pe piaţa chineză; organizarea unor vizite pentru stabilirea contactelor între operatorii mediului de afaceri; pregătirea ghizilor de turism, vorbitori de limbă chineză; investiţii în infrastructura turistică din Republica Moldova. O atenție sporită s-a acordat discuțiilor privind implementarea în practică a unor acțiuni, care vor da rezultate reale în creșterea vizibilității turistice a Republicii Moldova printre turiștii chinezi și dezvoltarea incomingului turistic în ansamblu.

La finele întrunirii părţile au convenit asupra creării unui grup de lucru pentru realizarea obiectivelor menţionate şi intensificarea colaborării dintre Republica Moldova şi China în domeniul turismului.

Sursa foto: facebook.com/MoldovaHoliday/

You May Also Like