(VIDEO) Arată ca un curcubeu, cel mai neobișnuit rîu din lume

Verde, albastru, negru, roşu şi galben sunt culorile ce pot fi văzute în râul columbian Caño Cristales, datorită căruia este considerat de către turiști, cel mai frumos rîu din lume.

Numit deseori “curcubeul lichid”, cursul spectaculos al apei este transformat într-un caleidoscop plin de culoare datorită unor plante de apă dulce, macarenia clavigera, foarte răspândite în Sierra de la Macarena, un lanţ muntos aflat la sud de Bogota.

Acest amestec de culori poate fi admirat în sezonul umed şi cel secetos, din iulie până în noiembrie, atunc cînd alături de muşchi, plante acvatice şi corali, aceste plante roşii se agaţă de stâncile scăldate de apele râului şi creează un amestec deosebit de culori sub oglinda apei.

Astfel, structura geologică a râului, bogat în sedimente, rocile vechi de aproximativ 1,2 miliarde de ani, împreună cu plantele multicolore contribuie la această compoziţie spectaculoasă.

Apa limpede a rîului, oferă turiștilor posibilitatea să descopere vietăţile subacvatice şi minunatele plante.

În afara sezonului, râul este ca oricare altul, cu un aspect gri presărat cu insuliţe de muşchi verde. Zona a fost redeschisă turiştilor în 2009, după ce, ani de zile a persistat teama faţă de efectele dăunătoare ale acţiunilor umane asupra peisajului, dar şi ameninţarea teroristă.

 

You May Also Like