Piesa semnată de Eugen Doga este prima din repertoriu, urmând să fie regizate spectacole și pe alte melodii celebre, inclusiv hituri internaționale și naționale.

„Suntem bucuroși să ne aliniem în rândul castelelor internaționale, dar și altor locații turistice majore, care dispun de astfel de atracții, cum sunt aceste havuzuri fermecătoare. Vrem să aducem astfel un omagiu marelui compozitor Eugen Doga, care ne-a dus faima departe peste hotare cu creația Sa. Sperăm că și Castel Mimi va contribui, prin urmare, la promovarea unei imagini bune a Republicii Moldova”, a declarat Cristina Frolov, director Castel Mimi. Ea a menționat că, pe viitor, Castel Mimi își propune organizarea unor evenimente ample de promovare a concertelor de muzică clasică în aer liber.

 De altfel, în urmă cu un secol, în curtea castelului construit de guvernatorul Constantin Mimi exista un havuz. Spre regret, locația exactă și aspectul inițial al fântânii arteziene nu s-a păstrat în arhive, astfel, noul havuz fiind o reinterpretare a trecutului de altă dată.

Sursa text și foto: agora.md