(Video) O carte de bucate moldovenești a devenit cea mai bună din Europa de Est și are șanse să devină și cea mai bună din lume

Cartea de bucate tradiționale moldovenești a Natei Albot „Eat Like Moldovans” a devenit câștigătoarea unei competiții internaționale de cărți gastronomice „Gourmand World Cookbook Award” pentru regiunea Europei de Est, fapt ce o califică în etapa următoare ca pretendent la titlul de „Cea mai bună carte de bucate din lume”. Despre aceasta a anunțat chiar autoarea cărții pe pagina sa de facebook.

Potrivit Natei, acest concurs are loc anual de prin anii `80, însă în acest an, pentru prima dată a fost inclusă în competiție și o carte moldovenească.

Deși spune că e foarte mândră de această reușită, în anunțul său atribuie gloria Moldovei, ca o a devărată patriotă: „Moldova premiată la Gourmand World Cookbook Award”.

Cartea „Moldova din bucătăria mamei mele” sau „Eat Like Moldovans” întruchipează gastronomia Moldovei prin prisma tradițiilor culinare din familia Natei Albot. A fost lansată în anul 2015 și s-a bucurat de un mare succes printre gurmanzi. Din spusele autoarei, aceasta este singura carte de bucate autohtone tradusă în limba engleză.

Mai jos puteți vedea anunțul video integral al Natei despre participarea sa la acest concurs internațional.

Sursa foto și video: facebook.com

You May Also Like