(Video) Poliția de frontieră va lucra la maxim în perioada sărbătorilor pascale. Vezi ce trebuie să faci dacă planifici o călătorie și nu vrei să stai mult la coadă

În perioada sărbătorilor de Paști, Poliția de Frontieră anunță că va întreprinde o serie de acțiuni suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul, să reducă timpii de așteptare la controlul de frontieră și să evite formarea rândurilor de persoane şi mijloace de transport în punctele de trecere, se arată într-un comunicat.

Poliția vine cu rugămintea în adresa călătorilor de a verifica valabilitatea și statutul documentului de călătorie, cu care urmează să fie tranzitate hotarele țării. Dacă se planifică să o călătorie cu copiii minori, aceștia trebuie să se asigure că au perfectat documentele acestora, în acest sens, pentru a nu face cale întoarsă la frontieră poate fi consultată rubrica TRAVERSARE MINORI, amplasată pe pagina oficială a instituției.

În scopul evitării formării cozilor, poliția recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele. În ajutor vine aplicația TRAFIC ONLINE, care poate fi vizualizată pe prima pagină web a Poliției de Frontieră, este o opțiune care oferiră posibilitatea de a alege un traseu cât mai puțin aglomerat.

La solicitarea administrației publice locale vor fi deschise puncte de trecere cu statut local, amplasate pe sectorul de frontieră moldo-ucrainean. Activitatea dată va simplifica trecerea frontierei de către cetățenii Republicii Moldova și Ucrainei, care locuiesc permanent în raioanele administrative de frontieră, în baza pașapoartelor interne (buletin de identitate) sau în baza pașapoartelor pentru ieșire peste hotare și trecerea frontierei cu mijloace de transport care aparțin acestora a căror capacitate de încărcare nu depășește 3,5 tone.

Important este că, de astăzi, 7 aprilie 2017, reprezentanții Poliției de Frontieră Române vor efectua verificări sistematice la toate punctele de trecere a frontierei, conform noilor modificări ale Codului Frontierelor Schengen. Acest fapt va condiționa creşterea timpilor de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de frontieră și în punctele de trecere situate la hotarul moldo-român.

Sursa foto: autoblog.md

You May Also Like