Vinurile Moldovei, prezentate și în acest an la cele mai importante expoziții din Germania și China

Vinul Moldovei revin în acest an la cele mai importante expoziții specializate de talie mondială ca să consemneze un important salt calitativ al produselor vitivinicole autohtone. Realizările brandului de țară „Wine of Moldova” vor fi prezentate publicului internațional la„ProWein 2017”, Dusseldorf, în Germania, între 19-21 martie 2017, și „China Food and Drink Fair 2017”, Chengdu, în China, între 23-25 martie 2017. 

Cu mesajul umbrelă „Creat pentru a fi savurat”, Vinul Moldovei își propune să surprindă vizitatorii ambelor expoziții cu master-classuri interactive, moderate de experți internaționali, dar și prin organizarea, în premieră, a tururilor virtuale în cele mai renumite crame din Moldova.

Participarea țării noastre la cele două evenimente este organizată și finanțată de Oficiul Național al Viei și Vinului, cu susținerea partenerului strategic de dezvoltare, Proiectul de Competitivitate din Moldova finanțat de USAID și Guvernul Suediei și suportul Proiectului CBI din Olanda.

La standul „Wine of Moldova” se vor oferi experiențe inedite de explorare a vinăriilor din Moldova”. Utilizând tehnologia „realității virtuale” prin ochelari speciali și conținut video inovativ, vizitatorii se vor putea teleporta în galeriile vinicole subterane ale țării noastre și vor vizita virtual 6 vinării pentru a se convinge chiar la stand de unicitatea locațiilor unde ia naștere vinul nostru.

Vinul Moldovei la „ProWein 2017”, Dusseldorf

Republica Moldova participă la expoziția „ProWein” pentru a 4-a oară cu un stand comun „Wine of Moldova”, care în acest an reunește un număr record de vinării – 33.

Ediția din acest an a „ProWein”, una dintre cele mai mari expoziții vinicole mondiale, va întruni 6.300 de expozanți din peste 60 de țări, care își vor prezenta produsele celor circa 60.000 de vizitatori. Evenimentul reprezintă o platformă eficientă pentru stabilirea relațiilor de parteneriat și de afaceri, dar și pentru identificarea oportunităților de creștere a exporturilor.

Vinul Moldovei la „China Food and Drink Fair 2017”, Chengdu

La această ediție a „China Food and Drink Fair” (CFDF) Republica Moldova este prezentă pentru a doua oară cu un stand comun cu suprafața de 124 metri pătrați, unde 180 de tipuri de vinuri vor fi expuse de 24 de companii reunite sub brandul de țară „Wine of Moldova. A Legend Alive”.

În cadrul CFDF delegația din Moldova va organiza două masterclass-uri cu degustare de vinuri, moderate de către Fongyee Walker, Master of Wine și important formator de opinie în domeniul vinului din China, și un master-class despre vinurile legendare moldovenești, moderat de Gheorghe Arpentin, directorul ONVV.

Fondat în 1955, CFDF este cel important târg din China specializat în băuturi și produse alimentare, având și cele mai îndelungate tradiții. În fiecare primăvară și toamnă evenimentul întrunește, pe o suprafață de peste 128.000 de metri pătrați, aproximativ 3.000 de expozanți din 40 de țări și peste 300.000 de vizitatori.

China reprezintă una dintre piețele-țintă pentru Vinul Moldovei, piață pe care se atestă o creștere constantă a exporturilor. În 2015, volumul exportului de vin a constituit circa 1,2 milioane de litri, ceea ce reprezintă o creștere de 104% în raport cu anul 2014.

Promovarea consecventă a brandului național vinicol „Vinul Moldovei” la evenimentele internaționale urmărește poziționarea Republicii Moldova drept producător de vinuri de calitate în străinătate și creșterea exporturilor de produse cu valoare adăugată înaltă pe noi piețe.

Sursa text: realitatea.md

Sursa foto: finewine.md

You May Also Like