Vinurile moldovenești pe rafturile magazinelor din China

Vinurile moldovenești cuceresc încet dar sigur piețele străine. După cele europene, este rândul celor asiatice. Tot mai multe vinuri moldovenești ajung pe rafturile magazinelor din China.

Declarații în acest sens au fost făcute de către Președintele Asociației Micilor Producători de Vinuri din Moldova, Ion Luca, în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

Piața Chinei este importantă. Acolo vinul este un produs dorit. Noi suntem prezenți prin câteva companii în China, dar mai avem încă foarte mult de lucru pe această piață, dar și alte piețe din Asia, unde vinul este la început de consum. Aceeași Japonie sau Coreea de Sud, unde avem eforturi deja de câțiva ani să fim prezenți și cred că vor crește și mai mult”, afirmă Ion Luca.

Totodată, acesta spune că unele companii vinicole din țară sunt foarte bine dotate din punct de vedere tehnologic.

Avem companii care sunt înzestrate la cel mai înalt nivel tehnologic, dar și companii care nu reușesc să facă față. Avem companii mai bine dotate decât unele din Franța sau Italia. Acum avem un credit care ne dă posibilitatea să ne restructurăm la nivel tehnologic. Deja 10 companii au beneficiat de acest credit”, susține Luca.

Potrivit președintelui Asociației micilor producători de vinuri din Moldova, avem vinuri de calitate, care sunt premiate la diverse concursuri internaționale, merite care dechid multe uși vinurilor noastre pe piețe străine.

Nu întoteauna un utilaj performant înseamnă și vin de calitate. Vinul de calitate se face și în condiții mai simple. Avem un vin de calitate, asta arată și medaliile pe care le obținem. Peste 100 medalii avem la diverse concursuri internaționale. Este un indicator care ne arată că pe plan internațional vinurile noastre pot concura cu cele din străinătate. În spațiul asiatic, aceste medalii ne deschid ușile”, conchide sursa.

You May Also Like