Vladimir Putin…de ciocolată la „Festivalul Ciocolatei” din Sankt Petersburg

O statuie din ciocolată a preşedintelui rus Vladimir Putin, realizată în mărime naturală, a fost expusă sâmbătă, la Festivalul Ciocolatei organizat în oraşul Sankt Petersburg. 

„Opera de artă” a fost creată de sculptorul Nikita Gusev. Pentru realizarea acestei sculpturi, creatorii ei au avut nevoie de o cantitate de 70 de kilograme de ciocolată.

„Ciocolata se potrivește foarte bine pentru statuia președintelui pentru că este o substanță blândă care poate fi și dură în același timp, astfel că reflectă foarte bine personalitatea„ lui Putin, a spus în fața televiziunilor ruse Nikita Gusev, cofetarul sculptor care și-a asumat sarcina acestei opere.

Creatorii statuii din ciocolată a preşedintelui Putin au adăugat lângă aceasta şi o sculptură din ciocolată a unuia dintre câinii politicianului rus, Connie, dar şi o sculptură ce reprezintă o servietă.

„Dorim să arătăm bărbatul care este în spatele președintelui, să-i descoperim personalitatea. Aceasta nu va fi doar o sculptură a lui Putin, ci un tablou întreg, în care el va apărea însoțit de câinele său, având alături și o servietă pusă jos„  explică Gusev.

După festival, sculptura nu va fi nici mâncată, nici vândută, ci va reveni în atelierul din Sankt Petersburg în care a fost modelată, unde va fi păstrată la o temperatură scăzută.

You May Also Like