Ziua Națională a Vinului, revine în PMAN

Cea mai mare sărbătoare a tradițiilor – Ziua Națională a Vinului, revine în Piața Marii Adunări Naționale. Aflată la cea de-a 15-a ediţie, evenimentul se va desfăşura pe 1 şi 2 octombrie, sub genericul „Omul – Sufletul Vinului”

Pentru degustaţii, vor fi expuse peste 400 de vinuri a cel puțin 40 de vinării mari și mici din Republica Moldova. Astfel, companiile își vor prezenta spre vânzare și degustare vinuri tinere, vinuri de colecție și rezervă, precum și produse lansate în premieră în cadrul sărbătorii naționale. Vizitatorilor le vor fi propuse pahare cu logo-ul „Wine of Moldova”, pentru a savura corect aromele Vinului Moldovei.

Sărbătoarea va fi completată de un concert grandios cu un program artistic de 2 zile, unde vor evolua muzicieni autohtoni cu diverse genuri muzicale. Mai mult, vizitatorii vor avea posibilitatea de a savura diverse feluri tradiționale, gătite chiar în timpul evenimentului.

Reprezentanții Oficiului Național al Viei și Vinului promit un eveniment special, de neuitat, chiar dacă pentru organizarea ediției din acest an au fost planificați ceva mai puțini bani decât anul trecut, când sărbătoarea a avut loc doar în cadrul vinăriilor.

Sărbătoarea naţională este organizată de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri din Moldova, cu suportul partenerului strategic al evenimentului, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova.

 

You May Also Like